måndag 17 februari 2014

Stafettvirkningen


 Stafettvirkning med Ida, Malin, Stina, Camilla, Elisabeth, Anki och Emilia.
Innerdelen (bild längst upp till vänster) mäter 6 cm, hela rutan 13 cm, För den som virkar löst rekommenderas virknål 3, för den med normal virkfasthet 3,5 och för den som virkar hårt 4. Man virkar 4 rutor var men monterar inte ihop dem!

Varv 1: Lägg upp 2 lm, virka 12 fm i andra lm från nålen.
Varv 2: Virka *1 sm i nästa fm, 4 lm, dst i de två kommande fm, 4 lm* upprepa 3 ggr, avsluta med 1 sm och ta av garnet.
Varv 3: Ta fast garnet i toppen av de sista 4 lm på föregående varv, *4 lm, dst i de två kommande lm, 1 sm till toppen av de kommande 4 lm från föregående varv* upprepa 3 ggr, avsluta med 1 sm och ta av garnet.
Varv 4: Ta fast garnet i toppen av de sista 4 lm på föregående varv, *4 lm, dst i de två kommande lm, 1 sm till toppen av de kommande 4 lm från föregående varv, 4 lm, dst i de två kommande dst, 1 sm till toppen av de kommande 4 lm från föregående varv, 4 lm, dst i de två kommande dst, 4 lm, 1 sm till toppen av de kommande 4 lm* upprepa varvet ut, avsluta med 1 sm och ta av garnet.
Varv 5: Ta fast garnet i toppen av de sista 4 lm på föregående varv, *4 lm, dst i de två kommande lm, 1 sm till toppen av de kommande 4 lm från föregående varv, (4 lm, dst i de två kommande dst, 1 sm till toppen av de kommande 4 lm från föregående varv) 2 ggr, 4 lm, dst i de två kommande dst, 4 lm, 1 sm till toppen av de kommande 4 lm* upprepa varvet ut, avsluta med 1 sm och ta av garnet.
Varv 6: Ta fast garnet i toppen av de sista 4 lm på föregående varv, 1 sm, *1 sm i första lm, hst i nästa lm, st i nästa lm, dst i nästa lm, (1 sm i toppen av nästa 4 lm från föregående varv, hst i nästa dst, st och dst i samma kommande dst) 3 ggr, 1 sm i toppen av nästa 4 lm, sm i de två kommande dst* upprepa 3 ggr och ta av garnet.

1 kommentar: