fredag 13 januari 2012

Vårens teman


16 och 23/1      Sticka och virka kulor, bollar och andra former Lina tar med boken Julkulor av Arne och Carlos. Emelie tar med mönster på spetsstickad boll. Ta med garn och strumpstickor. Gärna något tokigt, hårigt eller krulligt garn tipsar Lina och Amanda.
30/1, 6/2           Virkade vantar Anna och Jonna visar hur de gör perfekt tajta virkade vantar.
13/2                    Stickgrafitti The knitters smyckar stan, Kristina och Jonna har planer! Ta med gamla garnrester du inte behöver!
20/2                    Nålbindning Emilia vill lära sig, Kristina och Emelie bidrar med nålar och gammla kunskaper. Ta med ett ullgarn.
27/2                    Frivoliteter Vem kan lära oss???
5/3                      Tröjmönster från Sverige, Norge och Island Ta med mönster och beskrivningar för inspiration till vårens tröjprojekt.
12/3                    Sticka runt och klippa upp Malin och Emelie utmarnar er på tröjstickning. Till vuxen eller baby spelar ingen roll, det är att våga klippa som gäller!
19/3                    Min bästa stickning Vi tar med våra bästa projekt och inspirerar varandra. 
26/3, 2/4           Smygmaskvirkning Anna guidar oss i den lite långsammare men mycket tjockare virkningens mysterier.
9/4, 16/4           UFO:n Nu är det dags, ta med det där påbörjade projektet längst in i garderoben så gör vi äntligen klart. Är motivationen helt slut kan vi byta projekt med varandra.
23/4, 30/4         Brodera på stickat Favorit i repris från i höstas. Ta med något stickat så broderar vi blommor och maskstygn.
7/5                      Gamla svenska mönster En djupdykning i gamla böcker med mönsterstickning och modeller från förr.
14/5                    Gaffelvirkning Emilia lär oss gaffelvirka. Man kan göra både hela plagg och variera med vanlig virkning.
21/5                    Tvåändsstickning Vi lär oss uppläggning med fläta, användbart även till vanliga stickningar.
28/5                    Mormorsrutor Ta med virknål och bommulsgarn.
4/6                      Sticka runt och klippa upp Hur gick det?
11/6                    Garnbyte Ta med nystan du trötnat på så byter vi.
18/6                    Avslutning med garnlotteri Vi lottar ut garnnystan och även halsduken som vi började sticka på vid julavslutningen.

Vår studiecirkel genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar